Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tervetuloa mukaan luomaan suomalaista turvallisuusviestintätoimintaa.

 

Suomen Radioturva ry:n (SRT) perusti vuonna 2012 joukko pitkään turvallisuusviestinnässä mukana olleita radioamatöörejä. Yhdistyksen tarkoituksena on radioamatöörien ja muiden viestitystoiminnasta kiinnostuneiden kriisiviestitysvalmiuksien edistäminen Suomessa.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys muun muassa avustaa ja neuvoo kriisiviestintään liittyvissä asioissa, edistää kotimaisia ja kansainvälisiä radioamatöörien kriisiviestintäkäytäntöjä sekä tekee yhteistyötä viranomaisten, Suomen Radioamatööriliitto ry:n (SRAL) ja International Amateur Radio Unionin (IARU) kanssa.

 

SRT on Suomen Radioamatööriliiton jäsenkerho, turvallisuusviestiliikenteen toimialayhdistys. Liitossa toimialaa seuraa edelleen liiton hallituksen apuna Valmiustoimikunta.

 

Yhdistys on valtakunnallinen, mutta käytännön toiminnan tulee olla paikallista. Radioamatöörien TURVA-kriisiviestitysharjoituksissa ja keskusteluissa viranomaisten kanssa olemme oppineet, että vain paikallisesti organisoituneet sitoutuneet tiimit, jotka hiovat toimintatapojaan ja ylläpitävät valmiuttaan, voivat olla avuksi yhteiskuntaa kohtaavan poikkeustilanteen sattuessa. Yhdistyksemme tavoite on myös edesauttaa vapaaehtoisten kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen viestijärjestelmien teknistä kehittymistä ja niiden toimimista saumattomasti yhteen koko valtakunnan alueella.

Suomen Radioturva ry hallitus vuodelle 2018:

Puheenjohtaja:   Juhani Salonen, Taalintehdas
Sihteeri:               Kari Salminen OH3BJL, Tampere

Vara Pj:                Seppo Koistinen OH1EKU, Pöytyä

Jäsenet:                Juha Hartikka OH7HJ, Liperi

 

Tietoa Suomen Radioturvasta tulee tämän kotisivun lisäksi myös sosiaalisen median kanaville:

Sähköposti:   

Twitter:           @radioTURVA

Facebook:       Radioturva